Wild en wildinformatie

Wild vlees heeft een uitgesproken smaak en valt uitermate goed te combineren met wijn. Omdat wild van zichzelf al zo veel smaak heeft, is vaak maar heel weinig nodig om iets lekkers op tafel te zetten. Het eten van wildgerechten is een waar feest voor de smaakpapillen.

Eend met gele bietjes

Wild neemt als scharrelproduct vaker een plaatsje op tafel in, zowel in het restaurant als thuis. Van oudsher is het eten van wild onlosmakelijk verbonden met gezelligheid en verfijnde culinaire hoogstandjes. Restaurant koks kunnen als keukenkunstenaars hun creativiteit goed combineren met het veelzijdige vlees van dit natuurproduct.

Maar de consument lijkt ook vaker geneigd wild thuis op het menu te zetten en dan de voorkeur te geven aan wildproducten, welke slechts een korte bereidingstijd vergen.

Dit zijn ontwikkelingen die aangeven dat wild steeds populairder wordt. De populariteit van wild leidt tot een toename van de consumptie tot ongeveer 12 miljoen kilo in 2008.

Als u meer informatie wilt over wild en wildconsumptie, kijk dan ook eens op www.wildplaza.com